Search, plus your world

Google heeft een nieuwe dienst uitgerold namelijk Search, plus your world. Ik zie dit als een ingrijpende verandering in de manier waarop zoekresultaten worden weergeveven.

De content en gedeelde content van je sociale netwerken wegen nu extra zwaar in het rangschikken van de zoekresultaten.

Google wil dat de zoekmachine niet alleen de inhoud begrijpt, maar ook mensen en relaties. Search, plus your world is de opvolger van social search en integreert nu ook Google+, het nieuwe socialnetwerk van google zelf.

De drie belangrijkste onderdelen van search, plus your world:

  • Persoonlijke zoekresultaten, waarmee je informatie die waarschijnlijk meer van toepassing is op jezelf, zoals Google+ foto’s en berichten, zowel van je eigen berichten en die met je zijn gedeeld
  • Profielen in Search, zowel in de autocomplete en de resultaten, waarmee je onmiddellijk mensen vindt die je dicht bij je staan of die je misschien wel zou willen volgen.
  • Mensen en pagina’s, mensen en Google + pagina’s die je kunnen helpen met het vinden van informatie met betrekking tot het zoekwoord dat je hebt gebruikt.

Vanuit het oogpunt van zoekmachine marketing wordt het nu nog belangrijker te bouwen aan een uitgebreid netwerk van mensen en connecties te maken met je potentiële doelgroep. Ik raad alle bedrijven die klanten willen werven via internet dan ook aan om zo snel mogelijk hun Google+ page in orde te maken en te bouwen aan hun netwerk. Als er al gebruik wordt gemaakt van andere sociale netwerken probeer de volgers daar ook aan te sporen je +1 te geven op je Google page en webpagina’s door middel van de +1 knop.

Klanten
Het was al belangrijk om je klanten tevreden te houden en een goede service te bieden omdat social media een grote rol speelt in branding. Nu dus ook voor de resultaten in de zoekmachines. Wanneer de websites en content van een bedrijf wordt gedeeld, geliked, geplust, getweet etc. dan heeft dit nu directe invloed op de resultaten in Google afhankelijk netwerk van de gebruiker

Werknemers
Wat erg goed werkt is als de medewerkers van een bedrijf meedoen aan het actief promoten van het bedrijf binnen hun eigen netwerk. Meestal gaat dit vanzelf als medewerkers tevreden zijn met het bedrijf waar ze werken. Dit betekend dat het tevreden houden van de eigen werknemers steeds belangrijk wordt voor de bedrijfsnaam en nu dus ook voor de vindbaarheid.

Hier het super blije promotiefilmpje van Google

Let op! Search, plus your world werkt alleen als je ingelogd bent met je google account terwijl je gebruik maakt van de zoekmachine en op dit moment alleen nog op google.com

Door:

It's very calm over here, why not leave a comment?

Leave a Reply
Instagram