Guangzhou

We zijn alweer ruim een dag in Changsha, en hebben weer beschikking over wat internet.

De stad waaruit we vertrokken was Guangzhou (Kanton). Heel anders dan Shenzhen, nog warmer, vochiger en drukker. De hele stad wordt op dit moment gerenoveerd. De plaatsen waar we drie jaar geleden waren zijn al min of meer onherkenbaar door de nieuwe gevels, winkels etc. Er wordt ook een nieuwe centrum gebouwd, waar zeker 10 wolkenkrabbers in aanbouw waren.

We zijn vanuit Guangzhou met de nieuwe HSL naar Changsha gereisd. 1000 KM in 3 uur. Deze lijn loopt nog door Wuhan, dus over een aantal dagen reizen we er weer mee door. De lijn zal uiteindelijk Guangzhou en Beijing verbinden, en een grote concurent voor het vliegverkeer vormen.

Het weer hier is Changsha is een stuk aangenamer, hoewel het in heel Zuidwestelijk China wat is afgekoeld de afgelopen dagen. Dit geeft ons de kans om wat meer de natuur in te trekken, morgen zullen we een aantal tempels bezoeken op een eiland midden in een rivier, en de heuvels ingaan.

18 Comments Post a Comment
 1. Jaaa beter dan vliegen hoor 🙂

 2. JvdMeer says:

  Aan de foto's te zien zaten jullie behoorlijk hoog. Prachtige foto's.
  Ga nu weer aan het werk (weten jullie nog wat dat ook weer is???).
  Groetjes en xxx, Judith en Leo

 3. Ben benieuwd naar de natuur daar!
  Merkte je in die trein erg hoe hard je ging? Ik heb vandaag in drie uur 60 km gefietst 😉 Is er in de steden nog wat overgebleven van het oude China of is het vooral nieuwbouw?
  Heel veel plezier, groetjes en liefs xxxxx Hester

 4. Kees Breejen says:

  hey mannen,
  echt tof om dit allemaal te lezen.
  Doet me weer denken aan mijn reis.

  Heel veel plezier, en geniet ervan !!!

  Wil alle fotos zien als jullie terug zijn.
  nog rare dieren ofzo gezien???

  greetz

 5. Meta Burger says:

  hoi jongens het is net of we mee reizen met al die mooie fotos,
  groetjes meta

 6. We maken eigenlijk veels te weinig fotos hier…

 7. Lekker hoor zo een stuk fietsen. Goed bezig!

  Er is weinig over van het oude China op de plekken waar we tot nu toe zijn geweest. Gelukkig merk je de oude cultuur nog wel bij de mensen en hun tradities op sommige plekken in de steden,

 8. JvdMeer says:

  Hoi allebei,
  ik lees eigenlijk niets over hoe het met jullie gaat. Hebben jullie het nog steeds leuk? Hoe is het humeur. Ben je bekaf 's avonds, omdat je veel loopt, of pakken jullie taxi's. Wat zien jullie terug van de oude tradities, ik heb echt geen idee. Vliegers of zo?? Nog lekker gegeten? Ik ben ook benieuwd naar je tailored shirt. Is die wel oranje? Anders kun je hier niet meer aankomen.
  Hier alles goed, eindelijk lekker weer.
  Groetjes xxx Judith&Leo

 9. Nou werken moeten we soms wel hoor, in de hitte van alles en nog wat uitzoeken 😉 Nee hoor, het valt allemaal wel mee en hebben helemaal geen zin om weer aan het werk te gaan.

  Gr Leo

 10. Hee Keessie, geen rare dieren gezien eigenlijk, wel aparte vogels etc. We zitten natuurlijk echt in gigantische steden dus zelfs in grote parken is niet echt veel aan wilde dieren te ontdekken.
  Wel hele grote kakkerlakken gezien, dacht eerst dat het muizen waren. We hebben ook een keer op een zandweg stokjes met allerlei vreemd voer gegeten terwijl de ratten op de grond om ons heenliepen. Verder niet ziek geworden hoor 😉

 11. Klopt jeroen, maar we gaan nu veel meer op de foto zetten!

 12. Hoi Mam, tja, het gaat eigenlijk heel goed. We vinden het allebei nog steeds erg leuk, soms zit een van ons er eventjes door heen maar dat is dan naar 10 minuten ofzo. We zijn elkaar in ieder geval nog niet zat haha!
  Qua oude tradities is het goed zoeken, eigenlijk is dat nauwelijks meer te vinden. Oude gebouwen worden gesloopt of zodanig gerestaureerd dat het zowat nieuw lijkt.
  In Changsha hebben we wel een aantal dagen op een boulevard gezeten waar de oude bevolking van china de hele dag zit te relaxen. Ook echt mensen van 90+ jaar. Iedereen drinkt de hele dag door groene thee, zit te roken en eet van allerlei nootjes etc. Ondertussen worden er traditionele chinese toneelstukken met muziek en dans opgevoerd. Dat was wel heel erg leuk. Ik heb nog geen vliegers kunnen ontdekken 🙁 Het eten is over het algemeen erg goed, al eet je soms iets onbekends. We lopen erg veel en pakken ook regelmatig de taxi als we de weg (nog) niet weten of het erg ver is.
  Je kon ook op straat geknipt worden en als je thee kocht kreeg je een grote mok die constant werd bijgevuld als hij bijna leeg was. Zo dronk je de hele dag thee voor 1x 20 cent.

  De tailor viel erg tegen, we hebben ze tot nu toe alleen kunnen ontdekken in HongKong. Het waren daar alleen pakistanen die het deden en erg goed was het niet. Wie weet in Shanghai.

  xx Leo

 13. JvdMeer says:

  Hoi Leo en Jeroen,
  nou, dat klinkt erg relaxed. Wanneer gaan jullie naar Sjanghai? Ook weer met de snelle trein?
  Groetjesxxx Leo en Judith

 14. Eindelijk weer een nieuw verhaal! 😀 Ziet er goed uit, bizar maar super mooi uitzicht ook… Ben zeer zeer zeer jaloers!! 🙂
  Have fun!! 😀 Kus

 15. L Breejen1 says:

  Lieve jeroen en leo.
  de eerlijkheid gebied te zeggen dat Mama de berichtjes , in overleg, heeft getypt. Tot nu toe. Wel heb ik alles gevolgd. Mijn hemel wat mooi en hoe indrukwekkend moet dit zijn voor jullie. Niet te vergelijken met de eerste keer in China toch. Ben ook erg benieuwt naar jullie ervaringen op de wereldtentoonstelling. Bereid je voor op lange wachttijden hoorde ik van vrienden van een collega. Maar wel zeer de moeite waard. geniet nog volop van alles wat jullie zien en doen en niet te vergeten wat jullie eten. En Leo denk nog even na over je MAATPAK na de ervaringen van Jeroen. Met je aquarium alles goed. Loop me drie slagen in de rondte maar dat is helemaal niet erg. Ondanks het warme weer kan ik de temperatuur op 27 graden houden.
  Licht en water bijvullen ook oke. Geen zorgen en tot de 14. Geniet. Papa

 16. :O Dat kan niet hoor!!! MEER FOTO'S maken!!!!!! (A)
  Kus

Leave a Reply
Instagram