Tokyo met Marieke en Vincent

Tokyo met Marieke en Vincent was erg tof. We hebben erg veel gezien en gedaan maar ik heb het idee dat ik nog steeds heel weinig van Tokyo heb gezien, het is echt bizar groot. We hebben veel in Akihabara rondgehangen het elektronica district omdat hier heel veel gadgets en hebbedingetjes te vinden zijn en daar waren we alle drie erg gek op. Alleen ik heb me wel moeten inhouden met kopen omdat ik niet al mijn souvenirs de komende tijd wil meeslepen en ik toch nog terug kom in Tokyo voordat ik naar huis ga.

In het hostel verbleef ook een grote groep studenten uit Nederland. Erg grappig dat ze in hetzelfde hostel sliepen omdat ik ze eerder in Osaka ben tegengekomen. We hebben een paar avonden met ze opgetrokken en zijn met ze uit geweest. Als je in Japan uitgaat moet je rekenen op een minimale entree van van 15 euro en een biertje van ongeveer 5 euro. Erg duur maar toch leuk om meegemaakt te hebben. Uitgaan in Tokyo doe je tot 5 uur ‘s ochtends want dan rijden de metro’s weer.

We hebben een dagje uitgetrokken voor een indoor Sega pretpark waar allerlei hightech attracties te vinden waren. Het pretpark bevond zich op een eiland aan de rand van Tokyo waarvandaan een prachtig uitzicht was over de baai en skyline van Tokyo. De monorail naar het eiland toe was een attractie opzich. super hoog tussen alle wolkenkrabbers door, erg futuristisch allemaal.

De laatste dag heb ik alleen met Marieke een fotomuseum bezocht en zijn we door een wijk gelopen vol met moderne architectuur. Daarna net voor zonsondergang aan Sunshinecity geweest waar op de 60ste verdieping een prachtig uitzicht over Tokyo te zien was. De lift naar boven was supersnel, 500 meter per minuut. Het was erg mooi te zien hoe Tokyo langzaam oplicht terwijl de zon ondergaat.

7 Comments Post a Comment
 1. Sega pretpark klinkt echt super. En die lift klinkt eng!

 2. geweldig allemaal
  en is het verschil met hongkong erg groot?

 3. Lieverd! 😀

  Het was SSSSSSUUUUUUUUUUUUPPPPPPPPEEEEEEEEERRRRRRRRR!!!!! Ik zal Vin z'n pix nog even doorspitten, mochten daar ook nog leuke foto's tussen zitten mail ik je doe door 😉

  Ik mis je nu al… :S Net pas thuis, ondanks de dreigende aswolk (tot 2 uur lag het luchtruim plat blijkbaar, wij hadden daar aan boord geen weet van).

  Have fun in China! Veel plezier jullie twee!

  Kus

 4. fransje says:

  Echt jaloers dat ik hier geen deel van uit maak…Maar het is jullie wereldreizigers allemaal gegund!

 5. Meta Burger says:

  hee jeroen het weer is hier ook weer warm, gaat ie goed/ moeder meta

 6. Hilla says:

  Francken hoog! 😉

  Tokyo was gaaf!!

 7. Hahahaha! Inderdaad…
  Hear, hear Francken!

Leave a Reply
Instagram