Shenzhen

Vandaag alweer de derde dag in Shenzhen. Het is weer heel anders dan Hong Kong. Hier heb je teminste echt het gevoel dat je in China zit. We worden constant aangekeken alsof we van mars komen. Het is in vergelijking met Hong Kong ook een hele schone stad al stink het af en toe wel een beetje.

Het hotel is vééél beter en ook goedkoper en midden in het centrum dus alles is goed bereikbaar. Wat opvalt is dat het een hele jonge stad is. Bijna alles is nieuw en je ziet ook bijna alleen maar jonge mensen op straat. Het uitgaan hier is heel bizar.. een biertje bestellen is al heel lastig omdat Chinezen dat gewoon niet doen. ze huren meestal met een grote groep een zithoek in een club en bestellen een aantal flessen whiskey. De clubs staan dus ook vol met banken.

11 Comments Post a Comment
 1. Leonardo says:

  Hee Pap en Mam, alles goed met me. Zoals je ziet zitten we nu al een aantal dagen in Shenzhen. Gelukkig gaat alles goed met het aquarium.
  Morgen waarschijnlijk door naar Guanzhou. Verder alles goed met jullie?

  Groetjes Leo

 2. Judith & Leo den Breejen says:

  Dag lieverds,
  goed om te horen dat alles goed gaat en dat de vervreemding al een beetje intreedt. Hebben jullie veel contact met Chinezen en gaan jullie nu ook aan de whiskey? Het ziet er allemaal geweldig uit. Morgen dus alweer op reis. Goede reis en heel veel plezier,
  groetjes en kussen, Leo en Judith

 3. Zo zo, toe maar heren!
  Ziet er goed uit, fijn dat jullie nu én een beter bed hebben én meer aangekeken worden (waarom zouden jullie er anders heen gaan 😉 haha). Al spannende avonturen beleefd, meer schitterende architectuur bekeken, al aquaria op kunnen zoeken?
  Have fun, geniet en keep us posted!! 🙂
  Kus

 4. Fransje says:

  Dat hotel ziet er zeker beter uit! Het heeft bedden!!;) En wat een overvloed aan chinese (reclame?)tekens! Worden jullie daar niet helemaal spacy van?

  Liefs Fransje

 5. Daan says:

  Hallo mannen, veel plezier in China. Indrukwekkende foto's!!

  慢走 !!!!!!! (goede reis)

  http://www.tienverdiepingen.nl/oefeningen/docum

 6. JvdMeer says:

  Hoi Leo en Jeroen,
  het ziet er heel aangenaam uit daar, maar ik begrijp dat jullie inmiddels alweer doorgereisd zijn. Ik begreep van Hester dat de treinen heel luxe zijn, het lijkt me geweldig om door dat landschap te suizen. Hoe is het trouwens met je knie, Leo? Gisteren bij Daan de surpriseparty. Hij was totaal flabbergasted! Alles verder goed? Hier wel! Heel veel groetjes, XXX, Leo en Judith

 7. Hee Daan! Gefeliciteerd nog. Hoe vind je de surpriseparty 🙂
  Groet Leo

 8. Hee Mam, de sneltreinen zijn inderdaad erg comfortabel. Morgen voor het eerst in de écht snelle trein (400 km.h ipv 180) We zijn benieuwd of het weer gaat lukken met tickets en het juiste perron. Maar dat komt vast goed.
  Mijn knie gaat veel beter, ben hem alweer vergetetn, bijna geen last meer van gehad.

  Groetjes x Leo

 9. Judith en Leo says:

  Hoi Leo en Jeroen,
  spannend, de treinreis! Zie je dan ook nog wat???
  Goed van je knie! De blauwe envelop was binnen, precies volgens je eigen calculatie.
  Fijne tijd en groetjes, xxx Leo en Judith

 10. Hihuuu ook weer een berichtje van ons!! ziet er allemaal erg mooi en groooot uit!!!! mooi al die lichtjes op die gebouwen!! alles goed verder?? Tijd gaat wel snel he alweer bijna 2 maanden voorbij!!

  kus Rebecca & Stan

 11. heeey! Jaa gaat echt snel en het is nog steeds leuk! 🙂 Hoe gaat het met jullie daar? xxx

Leave a Reply
Instagram