Hong Kong

Ik zit nu al weer bijna een week in Hong Kong tijd gaat nu best snel. Het is hier zo anders dan in Japan. Het is een heel multiculturele stad, veel naast Chinezen ook veel Indiërs, Pakistanen en Afrikanen. Ik moest in het begin wel even omschakelen omdat ik de beleefdheid van de Japannerers gewend was. Dat is hier helemaal niet zo. Wel zijn de mensen een stuk opener. Ik heb al heleboel leuke mensen ontmoet hier. Alleen niet in het Hotel, waar ik verblijf is namelijk heel erg armoedig. Blijkbaar is de grondprijs in Hong Kong een van hoogste ter wereld, dus als je een beetje goedkoop wilt overnachten zit je al gauw in de crap.

Het is hier ook een stuk warmer en vochtiger wat wel vervelend is omdat ik nu veel meer moet wassen. Gelukkig zijn hier genoeg wasserettes waar je kleren kan laten wassen en strijken.

Ik heb veel rondgelopen in de stad. Ik heb nog nooit zo veel hoge gebouwen bij elkaar gezien! De Skyline van Hong Kong is erg indrukwekkend, vooral ‘s nachts. Om 8 uur ‘s avonds is hier elke dag een lichtshow veel flatgebouwen zijn voorzien van verlichting en lasers, heel spectaculair. Morgen komt Leo aan in Hong Kong, hij zit op dit moment in het vliegtuig. Ik heb super veel zin in ons China avontuur.

12 Comments Post a Comment
 1. heel indrukwekkend
  veel plezier met Leo

 2. Babe, ziet er fantastisch uit! Heb je filmpjes van die lichtshow? 😉

  Heel veel plezier alvast op jullie China avontuur, hopelijk heeft Leo geen vertraging en/of last van een jetlag en kunnen jullie snel de hort!! 😀

  Have fun, keep us posted!

  Kusje <3

 3. Niet gemaakt, wou er zelf van genieten. Maar er staan er genoeg op youtube. 🙂

 4. Heel veel plezier met zijn tweeën aan de andere kant van de wereld!

 5. Judith & Leo den Breejen says:

  Leo, heb je een goede vlucht gehad en zitten de stoelleuningen er nog aan? Heel veel plezier in HongKong de komende dagen. Het zal voor jullie allebei een lange dag worden. Maak wat foto's bij een kleermakertje, ik ben benieuwd hoe zo'n winkeltje eruit ziet, naast alle hoge gebouwen.

 6. Meta Burger says:

  jeetje wat mooi, veel plezier met leo kus

 7. Meta Burger says:

  hee judith, wat zijn onze kinderen toch groot geworden niet groetjes meta

 8. Heeey! Leo is veilig aangekomen hoor! Hij ligt nu te slapen.

  Groetjes
  Jeroen

 9. Hee Papa&mama, vlucht was heel voorspoedig, nu rustig aan beginnen. Lekker eten en drinken etc. We gaan de komende dagen veel foto's maken. ps Kom er net achter dat ik op dit moment varkensdarm zit te eten.

  Groet xxx Leo

 10. Judith & Leo den Breejen says:

  Hoi Leo en Jeroen, wat heerlijk voor je dat je een goede vlucht had. Ik zie dat jullie lekker eten en drinken, en dat varkensdarm in de toekomst tot de mogelijkheden behoort. We zullen proberen om een goede haggis te maken als je weer in Nederland terug bent. Voor nu hoop ik dat jullie veel zien, erg genieten en het heel gezellig hebben met elkaar. We gaan jullie volgen, hoop dat er in het binnenland ook genoeg internet is. Slaap lekker en xxxxx, groetjes, Leo en Judith

 11. Judith & Leo den Breejen says:

  Ja Meta, heel groot en nog steeds vrienden. Vroeger konden ze ook al uren spelen zonder ruzie. Later heb ik pas gehoord wat ze allemaal “uitgevonden” hadden………. Groetjes, Judith

 12. Meta Burger says:

  hahaha ja en nu samen in hong kong toen samen in de zandbak ahahahah

Leave a Reply
Instagram