Osaka

Na Kyoto zijn Una en ik naar Osaka gegaan voor een paar dagen. Osaka is en erg drukke stad, minder modern en hip dan Tokyo maar veel betaalbaarder en minder toeristisch. Het is een erg levendige stad en de winkels lijken wel 24 uur per dag open te zijn. In de superlange winkelstraten heb ik mijn ogen uit gekeken vanwege allerlei gekke winkeltjes met artikelen die je in Nederland niet in de winkel kan kopen.

Ook hebben Una en ik ervaren hoe veel Japanners de avond doorbrengen namelijk met karaoke. Eigenlijk had ik karaoke bars verwacht maar Japanners hebben flats vol met privé karaoke hokjes  die je voor een bepaalde tijd kan afhuren. Als je er op de gang loopt hoor je uit de gesloten hokjes het luide gezang van de enthousiaste Japanners.

Ook hebben we een nacht in Osaka een capsule hotel doorgebracht iets wat je veel tegenkomt in de Japanse steden. Een plek waar je voor niet al te veel geld de nacht kan doorbrengen. Ideaal voor mensen die hun trein hebben gemist of plotseling geen huis meer hebben vanwege echtscheiding of iets dergelijks. Het vervelende was alleen dat er in de capsule naast me iemand sliep die ongelofelijk lag te snurken en dat geluid werd ook nog eens versterkt door de capsule. Heb die nacht dus bijna niet geslapen. Capsule was een leuke ervaring maar niet nog een keer!

20 Comments Post a Comment
 1. Danitsja says:

  Dat klinkt echt heel tof! Ik denk dat ik Japan ook maar op mijn to do-lijst ga zetten. 🙂
  Kus

 2. Gave foto van die lange winkelstraat. Jammer van dat gesnurk ik weet hoe irritant dat kan zijn.

 3. ik ben weer helemaal bij.

 4. renate says:

  Japan! Supercool zo te horen!!! Maar zo'n capsule…laat inderdaad maar…. 🙂

 5. Je moet het wel 1 keer geprobeerd hebben 😛

 6. Jeetje wat een drukke straat!!
  Was zo'n capsule niet heel klein?? of kan je je er nog goed in draaien!! lijkt me eng haha

  kussssss

 7. Leonardo says:

  Wooow de stad ziet er echt ziek uit! We gaan nog een keer samen 😀

 8. Meta Burger says:

  lijkt me wel mooi allemaal wanneer vertrekt una/

 9. Weet zeker dat je het heel vet zal vinden 🙂

 10. Una zit nu vast in Osaka, het is nog onbekend wanneer ze terug kan 🙁

 11. Kimder says:

  Boefje! Daar wel zingen. Duidelijk dus dat Singstar volgende keer u niet meer ontsnapt;)

 12. Nooit gezegd dat ik niet mee wou zingstarren :p

 13. Hey lief! 😀

  Super toffe foto's en verhalen weer, nu weer alleen op pad dus? Als ik het zo lees wil ik eigenlijk ook wel even een dagje naar Osaka, kunnen we dat nog ergens inplannen?? (A)

  Oh ja! We moeten even slaapplekken checken voor Tokyo, tenzij jij ook al toffe ideeën hebt… 🙂 Zal later even een mail sturen!

  Kus

 14. Natuurlijk kunnen we een dagje Osaka doen 🙂 daar ging ik al van uit 😛

  Ik denk trouwens dat je het beste eerst een nachtje in Tokyo kan blijven slapen en dan richting kyoto komen met de trein anders ben je echt helemaal stuk…

 15. Was best te doen! vond het wel lekker liggen 🙂

 16. Meta Burger says:

  ben je nu weer alleen? xxx

 17. Ja.. 3 mei komt Marieke. x

 18. Nou inderdaad, dat leek ons ook wel een plan 😛 Naast het feit dat het wel lekker is om ook gewoon even een beetje van wat luxe te genieten tussen al dat gereis… (A)

  Heb er zin in!! 😀 Nog maar 7 nachtjes slapen…

  Kusje

Leave a Reply
Instagram