Hiroshima

Na Osaka zijn Una en ik naar Hiroshima gegaan met de bus. De stad is veel rustiger dan Osaka en veel overzichtelijker. Dat het overzichtelijker is komt natuurlijk omdat de stad helemaal opnieuw is opgebouwd. Na de totale vernietiging van de stad door middel van een atoombom in 1945 is het stratenpatroon helemaal opnieuw ontworpen. We zijn naar het Peace Memorial Park en het Peace Museum geweest. Ik vond het erg indrukwekkend en aangrijpend om te zien wat voor vernietiging de atoombom heeft gebracht. Vooral de verhalen van overlevenden die te horen en te lezen waren in het museum maakte veel indruk.

Una heeft één nachtje in Hiroshima geslapen en we zijn die avond lekker uit eten geweest. Het was een gewoon Japans restaurant alleen ze draaide er hele slechte westerse R&B, dat was wel een beetje apart. De volgende dag is Una weer richting Osaka gegaan om weer naar huis toe te vliegen, met in gedachte dat vliegen nog wel eens heel lastig zou kunnen worden vanwege het vulkaanas. Ik ben zelf twee nachtjes extra in Hiroshima gebleven waarna ik met de boot richting Matsuyama ben vertrokken.

4 Comments Post a Comment
  1. Haha dat hebben ze erg mooi versierd met die sausjes 😀

  2. Ja he 🙂 De japanners zorgen er altijd voor dat het eten er heel verzorgd uit ziet. Zelfs in de supermarkt! 🙂

  3. lijkt wel een pyamabroek die in een sloot is gevonden

  4. Wow, vet indrukwekkende stad ook :O Ben blij dat je het zo naar je zin hebt! En ben erg blij dat je je blog weer wat vaker update (A) Begon last te krijgen van afkickverschijnselen en was al bijna een website begonnen a la http://www.waarisjeroennoutoch.vraagteken.com

    Have fun, blijf schrijven en maak maar veel mooie foto's… Nog maar 8 nachtjes slapen! 😀

    Kusje

Leave a Reply
Instagram